Wat is een RFID-tag?

Radiofrequentie-identificatie (RFID) -tags worden gebruikt in een breed scala van toepassingen, zoals: het identificeren van dieren, het volgen van goederen via de supply chain, het volgen van activa zoals gasflessen en bierfusten en het regelen van toegang tot gebouwen. RFID-tags bevatten een chip die meestal een statisch nummer (een ID) en een antenne opslaat waarmee de chip het opgeslagen nummer naar een lezer kan verzenden. Sommige RFID- tags bevatten lees- / schrijfgeheugen om dynamische gegevens op te slaan. Wanneer de tag binnen het bereik van de juiste RF-lezer komt, wordt de tag gevoed door het RF-veld van de lezer en verzendt deze zijn ID naar de lezer.

RFID-tags zijn eenvoudig, goedkoop en vaak wegwerpbaar, hoewel dit niet altijd het geval is, zoals herbruikbare waslabels. Er is weinig tot geen beveiliging op de RFID-tag of tijdens communicatie met de lezer. Elke lezer die de juiste RF-frequentie (lage frequentie: 125/134 KHz, hoge frequentie: 13,56 MHz en ultrahoge frequentie: 900 MHz) en protocol gebruikt, kan de RFID-tag laten communiceren. (Merk op dat dit niet geldt voor autosleutels die een beveiligde RFID-tag bevatten.) Passieve RFID-tags (dwz die geen batterij bevatten) kunnen van afstanden van enkele centimeters tot vele yards (meters) worden gelezen, afhankelijk van de frequentie en sterkte van het RF-veld dat wordt gebruikt met de specifieke tag. RFID-tags hebben gemeenschappelijke kenmerken, waaronder:

Goedkope ontwerpen en grootschalige productie om investeringen bij de implementatie te minimaliseren.

Minimale beveiliging in veel toepassingen, met tags die door elke compatibele lezer kunnen worden gelezen. Sommige toepassingen, zoals autosleutels, hebben beveiligingsfuncties, met name voorzieningen om de RFID-tag te verifiëren voordat het contact wordt gestart om de auto te starten.

Minimale gegevensopslag vergelijkbaar met streepjescode, meestal een vast formaat dat eenmaal wordt geschreven wanneer het label wordt vervaardigd, hoewel er lees / schrijf-tags bestaan.

Leesbereik geoptimaliseerd om snelheid en bruikbaarheid te vergroten.

RFID-kaartlezer