WAT IS EEN SMART CARD-LEZER & TERMINAL

Smartcardlezer , ook wel smartcard-terminal genoemd, zoals point of sale-terminal, creditcardterminal, het is een apparaat dat met smartcards kan worden gebruikt om kaartinformatie te verkrijgen en een transactie uit te voeren.

Typen smartcardlezers

Afhankelijk van het type smartcard kunnen smartcardlezers worden onderverdeeld in een contactloze contactlezer met dubbele interface.

Interface

Typisch, een lezer interfaces met een pc voor de meerderheid van de verwerkingsvereisten. Het belangrijkste communicatiemiddel met een USB-poort, smartcardlezers met RS232-interface heeft nog steeds een bepaald aantal gebruikers.

Contact & contactloze smartcardlezer

Contact lezer in principe gevolgd ISO7816 internationale standaard en de contactloze kaartlezer volgens ISO14443 interface standaard.

Contact

De contact-smartcardlezer vereist een fysieke verbinding met de kaarten, zoals het plaatsen van de kaart in de lezer. Er zijn veel toepassingen die dit type lezer gebruiken, zoals ATM, ID en opgeslagen waarde. Er zijn twee belangrijke kenmerken van dit type lezer: de ene is veilig vanwege de communicatie tussen de kaart en de lezer, de vaak ondersteunde standaard van dit type is ISO 7818 T = 0; Het andere voordeel is snelheid, sommige kunnen oplopen tot 848 kbps, zoals deze Smart Card Reader CREATOR CRT-288-K.

无标题_00094-副本.jpg