Wat is een smartcard

Een smartcard is een flexibele plastic kaart, meestal gemaakt van PVC, die een of meer geïntegreerde geïntegreerde schakelingen bevat. Het geïntegreerde circuit in een smartcard wordt vaak aangeduid als ICC, Smart Card Chip, Smart Chip Modules of Secure Microcontroller (Secure MCU), terwijl de smartcards vaak ook worden aangeduid als smartcards, chipkaarten, IC-kaarten, ICC- of CPU-kaarten.

Het fysieke kenmerk van een smartcard wordt gespecificeerd door de ISO / IEC 7816-1 (Identificatiekaarten - Geïntegreerde printkaarten - Deel 1: Kaarten met contacten - Fysieke kenmerken), terwijl de locaties en afmetingen voor de contacten worden gespecificeerd door de ISO / IEC 7816-2 (Identificatiekaarten - Kaarten met geïntegreerde schakeling - Deel 2: Kaarten met contacten - Afmetingen en locatie van de contacten).

Contact smart cards bevat normaal gesproken geen batterij en de benodigde energie om te werken wordt geleverd door de Smart Card Reader die fungeert als communicatiemedium tussen de smartcard en de host (bijv. Smartphone, computer, POS). Contact Smart Card Lezers communiceren met de Smart Cards door middel van maximaal acht contactpincodes, terwijl contactloze smartcardlezers geen fysiek contact met de kaart vereisen. De contactvlakken op de kaart zijn verguld en twee ervan (RFU) worden normaal niet gebruikt.

Terwijl de positie, minimale en maximale afmetingen en locatie van de contactpad zijn gestandaardiseerd, kan de layout van de contactpad vrij worden ontworpen door de chipfabrikant of door de kaartleveranciers.

De contactvlakken zijn verbonden met de chip door middel van extreem dunne verbindingsdraden die zijn ingegraven in de inkapselingshars.

Doorsnedetekening van de structuur en verpakking van een smartcard-chip

Smartcards kunnen worden geclassificeerd volgens het type chip dat in de kaart is geïmplanteerd en hoe de kaart gegevens uitwisselt met de kaartlezer. De onderstaande illustratie verduidelijkt de classificatie:

MCU-kaarten / microprocessorkaarten

Microprocessorkaarten sluit een micromodule in die een of meer geïntegreerde siliciumchips met geheugen en microprocessor bevat. Microprocessor-kaarten beschikken over gegevensverwerkingsmogelijkheden en zijn conceptueel equivalent aan een computer met hun eigen besturingssysteem, genaamd Card Operating System (COS), een bestandssysteem en applicaties. Meerdere applicaties kunnen op een MCU-kaart worden geladen.

Herinnerings kaarten

De chip van een geheugenkaart bewaart en bewaart gegevens in EEPROM of Flash-geheugen, maar er is geen processor en daarom zijn er geen verwerkingsmogelijkheden. Geheugenkaarten zijn een veilig en populair alternatief voor magneetstripkaarten.

Kaarten weergeven

Weergavekaarten zijn slimme kaarten die naast de standaardchip ten minste een batterij bevatten, een extra chip en een LCD-scherm dat wordt gebruikt om geheime sleutels of eenmalige wachtwoorden weer te geven.

Contactloze smartcards

Een contactloze smartcard sluit geïntegreerde schakelingen in en tenminste een antenne die via radiogolven met de terminal communiceert.

Hybride kaarten

Een hybride kaart is een soort smartcard die twee chips bevat, een die communiceert via de contactinterface en een tweede die wordt gebruikt om te communiceren via de contactloze interface. Hybride kaarten worden soms Twin Cards genoemd. Hoewel ze nog steeds op de markt zijn, is hun gebruik gestaag afgenomen.

Dual-interface smartcards

Een Dual Interface Smart Card, ook wel Combi Card genoemd, is een soort smartcard waarmee een enkele chip kan worden ingebouwd die zowel de contact- als de contactloze interface kan beheren.

Explosietekening van een smartcard met twee interfaces.

Multi-componentenkaarten

Multicomponentkaarten zijn smartcards die naast de standaardchip één of meer elektronische componenten bevatten, zoals een batterij, een LCD-scherm of een vingerafdruksensor.