Wat is een kaartlezer

Een kaartlezer is een gegevensinvoerapparaat dat gegevens leest van een kaartvormig opslagmedium. Kaartlezers kunnen worden verdeeld in contact- en contactloze IC-kaartlezers en afstandslezers op basis van verschillende soorten kaarten. De contact-IC-kaart volgt de ISO7816-standaardinterface, terwijl de contactloze IC-kaart de standaardinterface ISO14443 volgt. En externe lezers volgen de ETC GB20851 standaardinterface.

card reader

De interfaces van de geheugenkaart zijn niet uniform. De belangrijkste soorten geheugenkaarten zijn CF-kaart, SD-kaart, MiniSD-kaart, SM-kaart,

Kaartlezer is een hardwareapparaat waarmee u gegevens van verschillende draagbare geheugenopslagapparaten kunt lezen en overbrengen. Het kan een op zichzelf staand apparaat zijn dat via USB op een computer kan worden aangesloten of kan zijn geïntegreerd in een computer of multifunctioneel apparaat. Commerciële versies van de kaartlezer kunnen beveiligings-smartcards lezen. De meeste kaartlezers accepteren meerdere geheugenkaarten, waaronder Compact Flash en Secure Digital. Bovendien hebben de meeste multifunctionele printers / scanner / copiers nu ingebouwde kaartlezers, dus u kunt de voordelen van printers gebruiken om foto's af te drukken.

Sommige kaartlezers hebben slechts toegang tot één soort geheugenkaart, terwijl sommige geheugenkaarten de functionaliteit van kaartlezers hebben geïntegreerd. Daarom kunt u, zolang u dit soort geheugenkaart in de USB-poort steekt, rechtstreeks toegang krijgen tot de gegevens.