VISA lanceert contactloze betaling in Marokko

Visa heeft aangekondigd dat haar Marokkaanse kaarthouders nu in staat zullen zijn om te genieten van contactloze betalingen .

Houders van een contactloze Visa-kaart kunnen nu hun aankopen betalen door simpelweg op hun contactloze Visa-kaart of betaalapparaat te tikken op de betaalterminals, die momenteel op verschillende verkooppunten worden geïnstalleerd.

Het contactloze betalingssysteem verlaagt het betalingsproces tot slechts een halve seconde, aldus VISA in een verklaring. Het bedrijf legde uit dat om een betaling te valideren, het voldoende zou zijn om uw Visa-kaart dichterbij dan vier centimeter naar een betaalautomaat te brengen.

De nieuwe technologie wordt beschermd door meerdere beveiligingslagen en elimineert het risico van ongeautoriseerde transacties, onderstreept dezelfde bron.

"Contactloze technologie wordt over de hele wereld steeds wijdverspreider en als leider op het gebied van elektronische betalingen streven we ernaar de nieuwste digitale betaaltechnologieën te bieden," zei Sami Romdhane, General Manager van Visa International Morocco.

Het Tap and Pay-systeem van Visa biedt grote voordelen voor zowel handelaren als klanten, waardoor meer transacties mogelijk zijn over aanzienlijk kortere perioden. "Het biedt consumenten ook een volledig veilige en transparante betalingservaring", voegde Romdhane eraan toe.

"Het Marokkaanse Interbanking Centrum (CMI) staat volledig achter de goedkeuring van contactloze betalingen in Marokko. We hebben al meer dan 13.000 terminals uitgerust met dit systeem, waaronder winkelcentra, alle BIM-winkels en de meerderheid van aan CMI gelieerde handelaren die kleine artikelen of services verkopen, "zei Mikael Naciri, General Manager van CMI.

"Het plan is dat we tegen het einde van 2018 willen dat het systeem 20.000 terminals bereikt", ging hij verder.