Ticketverkoopautomaat (TVM)

Kaartautomaat , ook wel een Ticket Vending Machine (TVM) genoemd , is een automaat die tickets produceert . Treinkaartjes geven bijvoorbeeld treinkaartjes uit aan stations , doorvoertickets op metrostations en tramkaartjes aan sommige tramhaltes en in sommige trams. De typische transactie bestaat uit een gebruiker die de displayinterface gebruikt om het type en het aantal tickets te selecteren en vervolgens een betaalmethode te kiezen voor cash , credit / debit card of smartcard . Het ticket of tickets worden afgedrukt en verstrekt aan de gebruiker.

Om het gebruik van kaartautomaten aan te moedigen en de behoefte aan verkopers te verminderen, kunnen de machineprijzen in sommige gevallen lager zijn dan die aan een ticketbalie.

In veel landen waar treinen en stadsvervoerkaarten grotendeels werken op het ererensysteem (met handhaving door zwervende inspecteurs of conducteurs), zijn er ook machines in stations (of in voertuigen) alleen voor het valideren van tickets. Dit is voor de situatie waarin men van tevoren een kaartje koopt en besluit om het later te gebruiken. Meestal wordt het ticket voorzien van een tijdstempel om de geldigheidsperiode te bepalen. Een veel voorkomend probleem is het vergeten te valideren en vervolgens een boete te krijgen alsof iemand helemaal geen ticket had.

Ticketmachines die buiten dienst zijn of 'exacte wijziging alleen' accepteren, leiden tot verliezen voor transportbedrijven. Ticketmachines op trams in Melbourne bijvoorbeeld, raken vaak uit de pas als passagiers een hogere verhouding van $ 2 en 50c munten gebruiken, waardoor de kaartautomaat van kleinere coupures (10c, 20c) wordt uitgeput. Passagiers hoeven geen kaartjes te kopen op trams als de kaarten niet vol raken.

Dergelijke machines worden over het algemeen niet gebruikt in de Verenigde Staten. Bijna alle Amerikaanse netwerken voor massatransacties die op het honorensysteem werken, verwachten van hun gebruikers dat zij onmiddellijk vóór gebruik kaartjes kopen; reguliere renners kunnen dat ongemak voorkomen door van tevoren passen te kopen (vaak van dezelfde machines die dagelijkse of eenmalige tickets verkopen). Onlangs echter heeft een handvol regionale spoorwegsystemen zoals Metrolink het gebruik van validatiemachines voor ten minste sommige soorten tickets goedgekeurd.

Kaartautomaten worden vaak gebruikt voor het parkeren van auto's, evenals voor het uitgeven van gratis tickets, bijvoorbeeld voor virtuele wachtrijen .