De ATM Location Strategy van de Science Behind Banks

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom kassiers van geldautomaten (ATM's) van verschillende banken naast elkaar of in de nabije omgeving zijn? Mensen gezien die in de rij stonden om zich terug te trekken uit deze geclusterde geldautomaten, terwijl er bijna niemand is in die ene geldautomaat die op een halve kilometer afstand ligt?

Voordat we naar antwoorden zoeken, laten we begrijpen hoe de meeste banken beslissen over de locatie van een geldautomaat. Banken hebben ATM's opgezet om twee redenen: om hun klanten van dienst te zijn en om transacties van klanten van andere banken te verwerven die hen enige inkomsten zullen opleveren.

Om hun eigen klanten te bedienen, zetten banken geldautomaten op locatie op, die zich naast of in hun kantoren bevinden. Om transacties van andere bankklanten te krijgen, zijn de geldautomaten gevestigd in gebieden met veel bezoekers, zoals marktplaatsen, grote wooncomplexen, grote commerciële / kantoorcomplexen, belangrijke kruispunten, treinstations en bushaltes. Ze bedienen hun eigen klanten ook bij deze off-site geldautomaten.

Banken plaatsen ook geldautomaten op strategische locaties zoals luchthavens, handelscentra en historische gebouwen. Ze doen dit voornamelijk omwille van publiciteit, om hun merk zichtbaar te maken en zelfs een hoge huur voor de ruimte te betalen. Dergelijke ATM-kiosken zijn helder verlicht met aantrekkelijke interieurs.

Een geo-demografische studie van de locatie wordt uitgevoerd om een plek te selecteren voor een off-site ATM-kiosk. Hoewel het belangrijkste criterium potentiële bezoekersaantallen zijn, worden ook andere factoren in aanmerking genomen, zoals huur, voldoende stroomvoorziening, connectiviteit, beschikbaarheid van parkeerplaatsen voor voertuigen van klanten, beveiligingsrisicoprofiel van de locatie en de dichtstbijzijnde geldverzameltak.

De andere interessante factoren die in overweging worden genomen, zijn of de weg buiten de locatie eenrichtingsverkeer of tweerichtingsverkeer is, ongeacht of de locatie zich naast een eet-, slijterij- of vis- / vleesmarkt bevindt. Als de weg one-way is, moet de ATM-kiosk zich aan de linkerkant van de weg bevinden (voor landen met stuuraandrijving zoals India). Als de locatie naast een niet zo goed onderhouden eetcafe ligt, zou dit knaagdieren kunnen aantrekken die op hun beurt de kabel en andere delen zouden beschadigen. De meeste banken geven niet de voorkeur aan het opzetten van een geldautomaat naast een slijterij of bar om voor de hand liggende redenen.

Banken kunnen geldautomaten plaatsen op locaties die aan de bovengenoemde criteria voldoen, maar in de loop van de tijd kunnen er dingen veranderen. Zo ontdekte een bank dat transacties in een van zijn hoogstaande betaalautomaten plotseling werden ondergedompeld nadat de weg waarop hun geldautomaat was gelegen 'unidirectioneel' werd verklaard, terwijl de geldautomaat aan de verkeerde kant van de weg stond.

Een andere bank die op een goede locatie een geldautomaat had opgezet en die jarenlang een groot aantal transacties zag, merkte plotseling een dip op. Tijdens het onderzoek ontdekten ze dat het probleem werd veroorzaakt doordat knaagdieren aan kabels van de geldautomaat knabbelden, omdat een eetcafé net naast de deur was komen staan. Een derde bank ontdekte dat cementpoeder de ATM-kaartlezer verstopte nadat er naast een winkel cement werd verkocht.

Zodra een geldautomaat op een locatie is opgezet en een behoorlijk aantal transacties begint aan te trekken, zal het ook concurrentie aantrekken. Binnenkort ziet u veel geldautomaten in de buurt. Dit concept is gebruikelijk in de detailhandel en staat bekend als clustering. Als één autohandelaar een showroom op één plaats opricht, komen ook andere autodealers daar.

Als klant gaat u misschien ook liever naar een locatie met meerdere geldautomaten. Als een geldautomaat niet werkt, is er altijd een andere in de buurt om aan uw behoeften te voldoen. U hoeft zich niet al te veel zorgen te maken over de kosten, aangezien een bepaald aantal transacties gratis is, zelfs als u de ATM van een andere bank gebruikt. Controleer het aantal gratis transacties waarvoor u in aanmerking komt bij uw bank.

Klanten zijn vaak terughoudend om andere bank-geldautomaten te gebruiken omdat ze niet weten hoe ze verder moeten gaan in geval van een probleem. Als u zich in een dergelijke situatie bevindt, moet u uw transactiedocument of de sms-alert van de transactie veilig bewaren en onmiddellijk uw eigen bank benaderen.

Zij zullen uw klacht accepteren en de nodige stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat de transactie wordt teruggedraaid tot het bedrag dat de geldautomaat u niet heeft gegeven. Het proces waarbij uw bank de zaak gaat opnemen met de bank waarvan het geldautomaat was, wordt een terugboeking genoemd en maakt deel uit van het geschillenbeheer en afwikkelingsproces van elk betalingsnetwerk.