Smartcards hebben tal van toepassingen

Smartcard-inloggegevens gaan veel verder dan een eenvoudige veegbeweging.

Een universiteitscampus is een perfect voorbeeld om te illustreren hoe slimme referenties veel verder gaan dan de traditionele identificatiekaarten. Naast individuele profielinformatie kunnen ze studenten veilige toegang bieden tot alles, van woonhallen, recreatievoorzieningen en computernetwerken tot veilige betaalmethodes in eetgelegenheden en automaten.

In de wasruimte op de slaapzalen van een universiteit kunnen bijvoorbeeld smartcards of smartphones worden gebruikt om de wasmachines en drogers te automatiseren, waardoor er geen geldkist meer nodig is, het gebruiksgemak wordt vergroot en de dreiging van diefstal wordt verminderd. Sommige referentie-opties staan zelfs individuen toe hun kaarten te gebruiken voor toegang tot academische informatie en persoonlijke documenten.

Laten we de verschillende applicaties samenvatten en opsommen die de slimme beheerder van de campusbeveiliging kan overwegen voor implementatie van slimme referenties:

Beheer van fysieke referenties

Beheer van bezoekersadministratie

Provisioning of toegangsprivileges toegewezen

Intrekking of toegangsprivileges ingetrokken

Segregatie van taken

Beheer van parkeervergunningen

Beheer van eigendomspassen

Compliance / governance rapportage en auditing

Systeem probleemoplossing en onderhoud

Alarmcorrelatie en reactie

Noodcommunicatie en melding

Toepassingen voor video-analyse (tellen van mensen, bijhouden van gedrag, enz.)

Identificatie

Tijd en aanwezigheid

Logische toegang

Levert check-out verificatie

Laad privileges in op verschillende locaties, waaronder de cafetaria

Documenten afdrukken

Opslag van biometrische sjablonen

Laten we ook het gebouwbeheersysteem niet vergeten. Als het toegangscontrolesysteem merkt dat iemand zich in een specifiek gedeelte van het gebouw bevindt, kunnen de airconditioning en de verlichting worden geactiveerd. Zodra die persoon weggaat, kan de toegangscontrole of het videosysteem automatisch het gebouwbeheer vertellen om die systemen uit te schakelen. Dit kan geld en middelen besparen, een potentiƫle groene oplossing die nuttig zou zijn bij het voldoen aan slimme bouwvereisten.