Smart Card Overzichts-slimme kaartlezer

Een smartcard, meestal een type chipkaart, is een plastic kaart die een ingesloten computerchip bevat - een geheugen- of microprocessortype - die gegevens opslaat en transacteert. Deze gegevens worden meestal geassocieerd met waarde, informatie of beide en worden opgeslagen en verwerkt binnen de chip van de kaart. De kaartgegevens worden verwerkt via een lezer die deel uitmaakt van een computersysteem. Systemen die zijn verbeterd met smartcards worden tegenwoordig gebruikt in verschillende belangrijke toepassingen, waaronder gezondheidszorg, bankieren, entertainment en transport. Alle applicaties kunnen profiteren van de extra functies en beveiliging die smartcards bieden. Volgens Eurosmart zullen de wereldwijde smartcard-zendingen in 2010 met 10% toenemen tot 5.455 miljard kaarten. Markten die traditioneel worden bediend met andere machineleesbare kaarttechnologieën, zoals streepjescodes en magneetstrips, worden geconverteerd naar smartcards omdat het berekende rendement op de investering jaar na jaar door elke kaartuitgever opnieuw wordt bekeken.

toepassingen

Voor het eerst geïntroduceerd in Europa bijna drie decennia geleden, debuteerden slimme kaarten als een hulpmiddel met opgeslagen waarde voor betaaltelefoons om diefstal te verminderen. Naarmate smartcards en andere chipgebaseerde kaarten vorderden, vonden mensen nieuwe manieren om ze te gebruiken, waaronder betaalkaarten voor kredietaankopen en voor het bijhouden van gegevens in plaats van papier.

In de VS gebruiken consumenten chipkaarten voor alles, van het bezoeken van bibliotheken tot het kopen van boodschappen tot het bijwonen van films, en ze integreren ze stevig in ons dagelijks leven. Verschillende Amerikaanse staten hebben lopende chipkaartprogramma's voor overheidstoepassingen gaande van het Department of Motor Vehicles tot Electronic Benefit Transfers (EBT's). Veel industrieën hebben de kracht van smartcards in hun producten geïmplementeerd, zoals de digitale gsm-gsm's en tv-satellietdecoders.

Waarom slimme kaarten

Smartcards verbeteren het gemak en de beveiliging van elke transactie. Ze bieden fraudebestendige opslag van gebruikers- en accountidentiteiten. Smartcard-systemen hebben bewezen betrouwbaarder te zijn dan andere machinaal leesbare kaarten, zoals magneetstrip en barcode, met veel studies die de levensduur van de kaartlezer en de levensduur van de lezer aantonen, wat aantoont dat systeemonderhoud veel lagere kosten met zich meebrengt. Smartcards bieden ook essentiële componenten van systeembeveiliging voor de uitwisseling van gegevens via vrijwel elk type netwerk. Ze beschermen tegen een volledig scala aan beveiligingsbedreigingen, van onvoorzichtige opslag van gebruikerswachtwoorden tot geavanceerde systeemhacks. De kosten voor het beheren van wachtwoordresets voor een organisatie of onderneming zijn erg hoog, waardoor smartcards een kosteneffectieve oplossing zijn in deze omgevingen. Multifunctionele kaarten kunnen ook worden gebruikt om de toegang tot het netwerksysteem en de winkelwaarde en andere gegevens te beheren. Wereldwijd gebruiken mensen nu smartcards voor een breed scala aan dagelijkse taken, waaronder:

SIM-kaarten en telecommunicatie

De meest prominente toepassing van smartcardtechnologie is in Subscriber Identity Modules (SIM), vereist voor alle telefoonsystemen volgens de Global System for Mobile Communication (GSM) -standaard. Elke telefoon gebruikt de unieke ID die op de SIM is opgeslagen om de rechten en privileges van elke abonnee op verschillende netwerken te beheren. Deze use-case vertegenwoordigt meer dan de helft van alle smartcards die elk jaar worden gebruikt. De Universal Subscriber Identification Modules (USIM) worden ook gebruikt om de identiteitskloof te overbruggen als de overgang van telefoons tussen GSM-, UTMS- en 3G-netwerkexploitanten.

Loyaliteit en opgeslagen waarde

Een ander gebruik van smartcards is opgeslagen waarde, met name loyaliteitsprogramma's, die klanten volgen en aansporen om klanten te herhalen. Opgeslagen waarde is handiger en veiliger dan contant geld. Voor emittenten wordt zweven gerealiseerd op ongebruikte saldi en resten op saldi die nooit worden gebruikt.

Voor winkelketens met meerdere ketens die loyaliteitsprogramma's beheren in veel verschillende bedrijven en kassasystemen, kunnen smartcards centraal alle gegevens lokaliseren en volgen. De toepassingen zijn talrijk, zoals transport, parkeren, wasserette, gamen, retail en entertainment.

Beveiliging van digitale inhoud en fysieke activa

Naast informatiebeveiliging kunnen smartcards zorgen voor een betere beveiliging van services en apparatuur door de toegang tot alleen geautoriseerde gebruikers te beperken.

Informatie en entertainment wordt geleverd via satelliet of kabel naar de DVR-speler of kabelbox of pc met kabel. Thuislevering van de service wordt versleuteld en gedecodeerd via de smartcard per abonneetoegang. Digitale video-uitzendsystemen hebben al smartcards als elektronische sleutels voor bescherming gebruikt.

Smartcards kunnen ook fungeren als sleutels voor machine-instellingen voor gevoelige laboratoriumapparatuur en dispensers voor medicijnen, gereedschap, bibliotheekkaarten, fitnessapparatuur etc. In sommige omgevingen beschermen smartcard-SD- en microSD-kaarten digitale content terwijl deze wordt afgeleverd naar de mobiele handsets / telefoons.

E-Commerce

Met smartcards kunnen consumenten eenvoudig informatie en contant geld opslaan voor aankopen. De voordelen die ze consumenten bieden zijn:

De kaart kan persoonlijke account-, krediet- en koopvoorkeurinformatie bevatten die toegankelijk is met een muisklik in plaats van formulieren in te vullen.

Kaarten kunnen uitgaven beheren en beheren met automatische limieten en rapportage.

Internetloyaliteitsprogramma's kunnen worden geïmplementeerd bij meerdere leveranciers met ongelijksoortige kassasystemen en de kaart fungeert als een veilige centrale bewaarplaats voor punten of beloningen.

Microbetalingen - betalende nominale kosten zonder transactiekosten verbonden aan creditcards, of voor bedragen die te klein zijn voor contant geld, zoals herdruklasten.

Bank uitgegeven smartcards

Over de hele wereld hebben bankgestuurde coöperaties (Visa, MasterCard, Discover en American Express) miljoenen smartcards uitgerold onder de EMV-norm (Europay, MasterCard, VISA). Vaak aangeduid als chip- en PIN-kaarten; dit zijn de de facto soorten kaarten voor bankuitgifte in de meeste landen, behalve de VS Aangezien Canada pas onlangs is begonnen met de verschuiving van de regelgeving naar EMV-kaarten, zullen de Verenigde Staten het enige eiland in Noord-Amerika zijn dat de adoptie nog niet heeft gedaan. gedreven door de toegenomen soorten fraude met zowel creditcards als debetkaarten. Van smartcards is bewezen dat ze transacties met regelmaat beveiligen, zo erg dat de EMV-norm de norm is geworden.

Naarmate banken concurreren in nieuw geopende markten, zoals beleggingsmakelaars, beveiligen ze transacties via smartcards in een verhoogd tempo. Dit betekent:

Smartcards vergroten het vertrouwen door verbeterde beveiliging. Twee-factorenauthenticatie verzekert bescherming van gegevens en waarde op internet. Bedreigingen zoals "Man in the middle" en "Trojan Horses" die een gebruikersnaam en wachtwoord herhalen, worden geëlimineerd

Dit is een verbetering van de klantenservice. Klanten kunnen beveiligde smartcards gebruiken voor snelle, 24-uurs elektronische geldovermakingen via internet

De kosten worden verlaagd: transacties die normaliter tijd en papierwerk van een bankwerknemer vereisen, kunnen elektronisch met de klant worden beheerd door de klant

Gezondheidszorg Informatica

De explosie van gegevens over gezondheidszorg introduceert nieuwe uitdagingen bij het handhaven van de efficiëntie van patiëntenzorg en privacywaarborgen. Smartcards pakken beide uitdagingen aan met veilige, mobiele opslag en distributie van patiëntinformatie, van noodgegevens tot uitkeringsstatus. Veel gesocialiseerde landen hebben al slimme kaarten als legitimatie voor hun gezondheidsnetwerken aangenomen en als een middel om een onmiddellijk opvraagbaar elektronisch gezondheidsverslag (EPD) bij zich te dragen. Voordelen van smartcards in de gezondheidszorg zijn:

Snelle, nauwkeurige identificatie van patiënten; verbeterde behandeling

Fraude verminderen door authenticatie van bezoeken aan zorgverleners / patiënten en in aanmerking komen voor verzekering

Een handige manier om gegevens tussen systemen te vervoeren of naar sites zonder systemen

Verlaging van onderhoudskosten van records

Embedded Medical Device Control

Jarenlang waren ingebedde controllers in veel soorten machines, die de kwaliteit en precisie van hun functie regelen. In de gezondheidszorg zorgen ingebedde smartcards voor de beste en veiligste zorgverlening in apparaten zoals dialyseapparaten, bloedanalyseapparaten en apparatuur voor ooglaseren.

Enterprise en netwerkbeveiliging

Microsoft Windows, Sun Microsystems (een dochteronderneming van Oracle Corporation) en alle nieuwe versies van Linux hebben ingebouwde softwarehaken om smartcards in te zetten als vervanging voor gebruikersnaam en wachtwoorden. Microsoft heeft een compleet referentieplatform rond de Scard DLL en Crypto Service Provider (CSP) gebouwd. Met bedrijven die zich realiseren dat PKI (Public Key Infrastructure) -verhoogde beveiliging is wat nodig is voor veel gebruikte medewerkers, is een smartcard-badge de nieuwe standaard. Business-to-business intranetten en Virtual Private Networks (VPN's) worden verbeterd door het gebruik van smartcards. Gebruikers kunnen worden geverifieerd en geautoriseerd om toegang te hebben tot specifieke informatie op basis van vooraf ingestelde privileges. Aanvullende toepassingen variëren van beveiligde e-mail tot elektronische handel.

Fysieke toegang

Bedrijven en universiteiten van alle soorten hebben eenvoudige identiteitskaarten nodig voor alle werknemers en studenten. De meeste van deze personen krijgen ook toegang tot bepaalde gegevens, apparatuur en afdelingen op basis van hun status. Multifunctionele, op microprocessors gebaseerde smartcards bevatten identiteit met toegangsprivileges en kunnen ook waarde opslaan voor gebruik op verschillende locaties, zoals cafetaria's en winkels. Veel hotels hebben ook kaartlezers van het type ISO 7816 gebruikt om ruimten en voorzieningen voor alleen personeel te beveiligen.

Alle Amerikaanse overheid en vele bedrijven hebben nu een contactloze lezer opgenomen als toegangspunt tot hun faciliteiten. Sommige bedrijven hebben ook een biometrische component aan deze referentie toegevoegd. De oudere systemen zetten een eenvoudig proximity kaartsysteem in als de poortwachter. Maar omdat de beveiligingsvereisten sterker zijn geworden en de kosten van ISO 14443-standaardsystemen lager zijn geworden, neemt de wereld snel deze nieuwe norm over. Deze marktverschuiving wordt gedeeltelijk veroorzaakt door de goedkeuring door de Amerikaanse overheid van de verplichte Personal Identity Verification (PIV) -norm. Er is een rijk ecosysteem van leveranciers en integrators voor deze standaard.

Als u informatie wilt over het smartcardlezer- apparaat, neem dan alstublieft contact met ons op !!