Toepassingen voor RFID-kaartlezers

Er zijn veel classificaties van RFID-lezers. Als ze worden geclassificeerd volgens de communicatiemethode, kunnen ze worden onderverdeeld in twee typen: lezerprioriteit en labelprioriteit. Lezerprioriteit (RTF) betekent dat de lezer eerst RF-energie en opdrachten naar de tag verzendt. De tag reageert alleen op de opdracht die door de lezer is verzonden nadat deze is geactiveerd en ontvangt de opdracht voor de volledige lezer. Data informatie. Label Priority (TTF) betekent dat voor passieve tag-systemen de lezer alleen niet-geïnformatiseerde RF-energie met gelijke amplitude verzendt. Nadat de tag is geactiveerd, wordt de tag-gegevensinformatie terugverstrooid. Gerubriceerd op transmissierichting, RFID-lees full-duplex betekent wanneer het RFID-systeem werkt

Hiermee kunnen tags en lezers tegelijkertijd bidirectioneel informatie overdragen. De half-duplexmodus betekent dat het RFID-systeem de lezer alleen toestaat om tegelijkertijd opdrachten of informatie naar de tag te verzenden, of de tag retourneert informatie naar de lezer. Gerubriceerd door de toepassingsmodus, kan het worden onderverdeeld in vaste lezers, draagbare lezers, geïntegreerde lezers en modulaire lezers.

Toepassingen voor RFID-kaartlezers

Toepassingen van RFID-kaartlezers komen voortdurend naar voren bij tal van bedrijven die zakelijke problemen met RFID-technologie willen oplossen. RFIDcard-lezer is vooral populair in marketingtoepassingen zoals reclameaffiches, slimme items en interactieve ervaringen van het merk / item. De meest gebruikte toepassingen voor HF RFID zijn toegangscontroletoepassingen, toepassingen voor gegevensoverdracht en sommige kaartentoepassingen.