Overzicht magneetstriplezer

Een magneetstriplezer , ook wel magstripe-lezer genoemd, is een hardwareapparaat dat de informatie leest die is gecodeerd in de magneetstrip op de achterkant van een plastic embleem. Magneetstriplezers kunnen worden gelezen door een computerprogramma via een seriƫle poort, USB-verbinding of toetsenbordwig en worden over het algemeen gecategoriseerd door de manier waarop ze een badge lezen. Invoeglezers vereisen bijvoorbeeld dat de badge in de lezer wordt geplaatst en vervolgens wordt uitgetrokken. Veeg lezers vereisen dat de badge volledig door de lezer gaat.

magnetic stripe reader .jpg

De magnetische strip op de achterkant van een badge bestaat uit op ijzer gebaseerde magnetische deeltjes omhuld door plasticachtige tape. Elk magnetisch deeltje in de streep is een minuscule staafmagneet van ongeveer 20 miljoenste centimeter lang. Wanneer alle staafmagneten in dezelfde richting zijn gepolariseerd, is de magnetische streep leeg. Informatie wordt op de streep geschreven door de minuscule balken in noord- of zuidpoolrichting te magnetiseren met een speciale elektromagnetische schrijver, een encoder genaamd. Het schrijfproces, fluxomkeer genoemd, veroorzaakt een verandering in het magnetisch veld dat kan worden gedetecteerd door de magneetstrooklezer. Aangezien er twee verschillende fluxomkeringen kunnen zijn, NN of SS, kunnen er twee verschillende informatietoestanden zijn, net zoals het binaire systeem dat door computers wordt gebruikt. De magneetstriplezer leest de informatie door de veranderingen in het magnetisch veld te detecteren die worden veroorzaakt door de fluxomkeringen op de magnetische strip van de badge.

De magnetische strooklezers dateren uit de jaren 70 en worden veel gebruikt voor toegangscontrole en transactieverwerking.