Latijns-Amerikaanse bankkaart Chinese chip

Xinhua News Agency verslaggever Zhao Yan Chen Weihua


"Het spijt me, uw bankpas kan niet worden binnengebracht." 'Het spijt me, je telefoon kan niet worden binnengebracht.' Een fabrieksmanagement zo streng? Dat klopt, omdat het een fabriek is die gespecialiseerd is in het produceren van informatiebeveiligingsproducten zoals bankpassen en mobiele telefoonkaarten. Veel chipbankpassen, mobiele telefoonkaarten en verkeerskaarten die worden gebruikt door inwoners van Latijns-Amerikaanse landen, waaronder Brazilië, worden hier vervaardigd. De houdstermaatschappij van deze fabriek is een particuliere onderneming uit China.

De afgelopen jaren heeft de financiële samenwerking tussen China en de Latijns-Amerikaanse landen een grote vlucht genomen. De Bank of China en de Industrial and Commercial Bank of China zijn met succes wortel geschoten in Brazilië en zelfs meer Latijns-Amerikaanse landen en worden de wankele kant van de financiële samenwerking tussen China en Latijns-Amerika. In navolging hiervan houden de Chinese kaartmakers gelijke tred met de trend van die tijd en grijpen ze naar markten in Latijns-Amerika.

Met iets meer dan een miljoen inwoners in Brazilië zie je de Braziliaanse vlag schouder aan schouder vliegen met de Chinese nationale vlag. Het Braziliaanse bedrijf InterContinental, dat wordt gecontroleerd door Beijing Catch Data Corp., bevindt zich in dit kleine stadje dat is vernoemd naar de voormalige president van Brazilië.

In een goed beheerde workshop kunt u kaarten zien die zijn uitgegeven door grote Braziliaanse banken zoals de Federal Reserve Bank of Brazil en de Brasov Bank, evenals bankkaarten in landen zoals Peru en Panama, Carrefour-winkelkaarten, leden van Metropolitan Insurance Companies Card en ga zo maar door. De kaarten worden hier gemaakt, afgedrukt, samengeperst en geïnstalleerd op hoogwaardig professioneel papier geïmporteerd uit China. De kaarten worden vervolgens verzonden naar het bedrijf waar de persoonlijke gegevens van het bedrijf worden vastgelegd in de fabriek van het bedrijf in Sao Paulo of in het land waar het naar de consument wordt verzonden.

De productie van bankkaarten in Latijns-Amerika is een nichemarkt, met niet meer dan 10 Latijns-Amerikaanse fabrikanten. Productiemanager van InterCorca Massio Moreira zei dat het bedrijf in 1999 is opgericht met de autorisatie van wereldwijde creditcards zoals Visa, MasterCard en American Express, met een huidige productiecapaciteit van 150.000 exemplaren per maand. Er zijn ook telecomkaarten, transportkaarten en shopping-kaartdiensten, waaronder de speciale Olympische Spelen-kaart vorig jaar. Rio-Olympische Spelen worden geproduceerd door Interweave.

Als smartcard- en informatiebeveiligingsbedrijf zijn er 11 kantoren wereldwijd. In eerste instantie hield Brazilië in 2014 een productpromotiecampagne in Brazilië en verwierf daarop in 2016 57% van Intercontinental als holding. Op dit moment heeft het bedrijf, naast het systeem van productie-installaties, ook een gepersonaliseerde schrijfwarenfabriek in Sao Paulo en is van plan meer Chinese toonaangevende informatiebeveiligingstechnologie naar de Latijns-Amerikaanse markt te brengen.

"We zijn erg optimistisch over de Braziliaanse markt, met meer dan 200 miljoen mensen op zichzelf en de hele Latijns-Amerikaanse regio, en we begrijpen dat op het gebied van betalingsbeveiliging en transactionele beveiligingsproducten, Latijns-Amerika en Azië er nog steeds een aantal kloven zijn tussen Ik geloof dat het bijkantoor in Brazilië kan bijdragen aan de verbetering van de betalings- en informatiebeveiligingsmarkt in Latijns-Amerika die voornamelijk in Brazilië is gevestigd. "