GEBRUIK VAN RFID-TECHNOLOGIE: SOORTEN RFID-TECHNOLOGIE

Voordat u een consultant inhuurt of probeert om zelf RFID te implementeren, hebt u enige basiskennis over de technologie nodig.

RFID-tags

RFID- tags zijn beschikbaar in drie configuraties:

Passieve tags hebben geen interne voedingsbron, maar ze trekken de stroom van de lezer. Dit zijn meestal de meest goedkope tags en zijn vaak wegwerpbaar.

Actieve tags bevatten een batterij die wordt gebruikt voor verzending en zijn meestal duurder maar kunnen vaak opnieuw worden gebruikt.

Semi-passief, een hybride van passief en actief, gebruikt een batterij om de RFID-chip te bedienen, maar communiceert met kracht van de lezer.

FID-frequenties

RFID-tags zijn ook beschikbaar in verschillende frequenties. Deze omvatten lage frequentie (LF), hoge frequentie (HF), ultrahoge frequentie (UHF) en ultrabrede band (UWB). Typisch, hogere frequenties bieden meer bandbreedte en gegevensuitwisseling, en een hoger communicatiebereik, zegt Thompson. Waarschijnlijk heb je UHF nodig, de 'supply chain frequency', opgelegd door Wal-Mart, de DoD en Sam's Club.

RFID-startkits

Hoe complex RFID ook klinkt, "het is geen toverij", zegt Thompson. Het is ook niet zo duur als een paar jaar geleden toen Wal-Mart RFID opdroeg bij 100 van zijn grotere leveranciers. Sommige leveranciers hadden aanvankelijk een hekel, met schattingen van maximaal $ 1 miljoen voor nieuwe RFID-systemen, maar technologieleveranciers reageerden al snel met eenvoudig te implementeren en voordelige "starter kits" en "slap-and-ship" -toepassingen, waardoor kleine bedrijven konden experimenteer met RFID en probeer een applicatie tegelijk.

"Veel aanbieders van RFID-apparatuur zullen starterkits leveren voor slechts $ 2.500, inclusief een reader en enkele tags," zegt Thompson. "Voor $ 25.000 zullen veel implementeerders een soort van uitdrukkelijke ROI-beoordeling of gerichte implementatie bieden, waaronder een of twee lezers, enkele tags, installatie en ondersteuning."

Het beste type project voor een klein bedrijf om mee te beginnen is een klein project, beperkt tot één applicatie (zoals asset-tracking), en in een "gesloten lus", wat betekent binnen de vier muren van uw eigendom. Bedrijven kunnen altijd de applicaties of soorten goederen die worden bijgehouden uitbreiden en de gegevens kunnen worden geïntegreerd in enterprise-computersystemen, maar het is belangrijk om de technologie op kleine schaal onder de knie te krijgen voordat een grotere onderneming wordt geprobeerd, zeggen experts.