Hoe werken contactloze smartcards?

Contactloze smartcard-systemen zijn nauw verwant met contact smartcard-systemen. Zoals contact smartcard-systemen, wordt informatie opgeslagen op een chip ingebed in de contactloze smartcard. In tegenstelling tot de contact-smartcard worden echter zowel de stroomtoevoer naar de kaart als de tussen de kaart en de lezer uitgewisselde gegevens bereikt zonder het gebruik van contacten, met behulp van magnetische of elektromagnetische velden om zowel de kaart van stroom te voorzien als om gegevens uit te wisselen. met de lezer.

De contactloze smartcard bevat een antenne ingebed in de plastic behuizing van de kaart (of in een sleutelhanger, horloge of ander document). Wanneer de kaart in het elektromagnetische veld van de lezer wordt gebracht, wordt de chip in de kaart ingeschakeld. Zodra de chip is ingeschakeld, wordt een draadloos communicatieprotocol geïnitieerd en tot stand gebracht tussen de kaart en de lezer voor gegevensoverdracht.

De volgende vier functies beschrijven op hoog niveau de volgorde van gebeurtenissen die plaatsvinden wanneer een contactloze smartcard in de buurt van een kaartlezer wordt gebracht:

Energieoverdracht naar de kaart voor het voeden van de geïntegreerde schakeling (chip)

Overdracht van kloksignalen

Gegevensoverdracht naar de contactloze smartcard

Gegevensoverdracht vanaf de contactloze smartcard

Wanneer de kaart dus binnen het bereik van een elektromagnetisch veld van de vereiste frequentie wordt gebracht, zal de kaart worden ingeschakeld, gereed om met de lezer te communiceren. Omdat de contactloze smartcards die in deze FAQ worden beschreven, zijn gebaseerd op de ISO / IEC 14443-standaard, is deze frequentie 13,56 MHz en een lezer die voldoet aan de norm zou een activeringsveld (bereik) van ongeveer 4 inch (ongeveer 10 centimeter) hebben. Met andere woorden, de kaart moet zich binnen 10 centimeter van een lezer bevinden om effectief te kunnen worden aangedreven; het effectieve bereik voor communicatie voor de kaart die moet worden gelezen, is echter afhankelijk van een aantal factoren, zoals de kracht van de lezer, de antenne van de lezer en de antenne van de kaart.