Hoe de toegangscontrole in 2018 zal veranderen

Het toegangsbeheer is de laatste jaren snel vooruitgegaan en het lijkt niet snel te vertragen, dankzij de veelzijdigheid van de nieuwste technologieën. Met de nieuwste toevoeging van het gebruik van RFID-technologie in smartphones van tegenwoordig met behulp van het standaard NFC-technologieprotocol voor Apple Pay®, breiden Google Wallet ™ en Android Pay ™ uit naar toegangscontrole voor personeel en voertuigen. en systeemintegrators profiteren van interoperabiliteit van apparatuur om toegangscontrole te combineren met veilige betaling.

Volgens marktonderzoeksbureau IHS Markit zal de aanhoudende groei van toegangscontrole in 2017 ook nieuwe applicaties tractie krijgen, zoals biometrie en mobiele inloggegevens. Voorbeelden hiervan zijn toegangscontrolebadges voor werknemers die worden gebruikt voor betalingen in cafetaria's of verkoopautomaten, en zelfs mobiele telefoons kunnen referenties verstrekken voor beveiligde toegang of betaling met NFC-technologie. Alle reeksen kaartlezers van FEIG ondersteunen feitelijk NFC-technologie voor eenvoudige integratie met mobiele technologie.

Met een RFID-lezer en een contactloze betalingsmodule, zoals cvend, kan RFID worden geïntegreerd met toegangscontrole op betaalde parkeerterreinen of hotelparkeergarages voor eenvoudigere bediening door interoperabiliteit. TIBA Parking heeft dat precies gedaan, met behulp van FEIG-apparatuur op een aantal hotelparkeerplaatsen voor snelle en gemakkelijke, onbemande binnenkomst en vertrek.

Terwijl passieve UHF RFID-lezers hun bereik uitbreiden en de kosten van tags dalen, wordt de technologie ook gebruikt om toegangscontrole voor geautoriseerde voertuigen mogelijk te maken. Nu implementeren meer gated community's, magazijnen en parkeergarages het toegangsbeheer van voertuigen met behulp van RFID-lezers met een groot bereik, zoals de CRT-541 van de CREATOR die fungeert als toegangscontrolesysteem voor kaartlezers.

We hebben een lange weg afgelegd sinds de tijd dat het beveiligen van toegang tot plaatsen en dingen veel tijd en mankracht vereiste. Met het gemak en de functionaliteit van RFID zullen toegangscontrolesystemen in de toekomst steeds beter worden ... En hier bij CREATOR zullen we onze RFID- lezerproducten blijven ontwerpen voor gebruik in beveiligde toegangscontrole-, identificatie- en betalingssystemen.