5 Noodzakelijke weetjes over kaartloze ATM-transacties

Laten we in het belang van de feitelijke rapportage opmerken dat er vorige week op de ATMIA US-conferentie in Orlando geen rondetafelgesprek in de zaal was tijdens het rondetafeldocument rond de kaartlessen.

Er was echter veel goede discussie, dankzij doordachte vragen over transacties zonder geld van Donna Embry van Payment Alliance International en geïnformeerde antwoorden van een volledige aanvulling van goed opgeleide betalingsprofessionals.


Dit zijn hoogtepunten uit de sessie van 1 uur, bewerkt voor de lengte:

Zullen transacties zonder kaart zo moeilijk en duur zijn om te implementeren als de chipstandaard?

Carol Specogna: Nou, omdat we waarschijnlijk nooit de EMV-route hadden moeten gaan. ... Gewoon zeggen. Wat [Fiserv heeft] gedaan, is echt proberen gebruik te maken van wat vandaag bestaat.

Dus ja, je moet wel een paar softwarewijzigingen doorvoeren ... maar het is een stuk eenvoudiger omdat de transacties eruit zullen zien als normale oude netwerktransacties. Het wordt gewoon een standaard opname. Onze specificaties aan de winnende zijde zijn een halve pagina lang. Het is niets zoals het was voor EMV.

Douglas Asad: EMV moest plaatsvinden om veiligheidsredenen omdat de Verenigde Staten de zwakke schakel in de keten waren wat betreft fraudeurs die naar de Verenigde Staten kwamen. ... Maar aan de andere kant is het een van de weinige situaties waarin ik een nieuwe technologie heb toegevoegd die de gebruikerservaring nog erger heeft gemaakt.

Geld zonder kaart is gebruiksvriendelijk ontworpen. Het is ontworpen om de ervaring te verbeteren. We moeten allemaal veiligheid in gedachten houden als we dat doen, en dat moet in de eerste plaats zijn, maar met kaartloos geld zullen gebruikers tevreden zijn, terwijl EMV, tegen Joe Smith, niet weet waarom hij EMV gebruikt, hij is gewoon weet dat het langer duurt. ... Er is geen contant geld beschikbaar om de ervaring te verbeteren.


Hoe kunnen kaartloze transacties bijdragen aan het minimaliseren van het risico op risico's van aansprakelijkheid van IAD?

Daniel Goodman: Dat is zeker een belangrijk onderdeel van waar we aan denken als we deze markt benaderen. Met contactloze NFC, dat is EMV-achtig in die zin dat het de aansprakelijkheid bij de uitgever behoudt. Als we naar andere vormen kijken, is dat iets dat we van plan zijn op die manier te beginnen zoals we zullen doen.

We weten dat om iedereen die de geldautomaten gebruikt, aan te moedigen - waarom zou u beginnen met een product waarvoor u de aansprakelijkheid zou moeten dragen? Dus dat is zeker hoe we het benaderen. Alle nieuwe soorten kaartloze gebruikerservaringen en nieuwe technologieën, wij verwachten dat te implementeren zonder dat de aansprakelijkheid teruggaat naar de exploitant.


Bieden kaartloze oplossingen echt extra zekerheid voor de accounthouder?

Sam Kamel: in de mobiele ruimte, tussen de kracht van het apparaat en alle datapunten eromheen - biometrisch, geolocatie en andere dingen - creëert het echt een veiliger, veiliger omgeving, als je erover nadenkt.

Je kaart is niet aan de telefoon, je hebt tokenisatie ... dus vanuit een oogpunt van acceptatie, vanuit het oogpunt van de consument of de handelaar of de exploitant, lijkt het een stuk veiliger te zijn.

Lyle Elias: Het concept van multimodale biometrie is naar mijn mening echt de manier waarop het zal gaan. Het is een kwestie van hoe groot is de transactie? Hoe riskant is de transactie? Het draait allemaal om risicobeheersing. De dagen dat je probeert je gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden - die worden gewoon totaal niet relevant.


Alle "Pays" gebruiken NFC, maar Just Cash maakt gebruik van QR-code. Waarom is dat?

Todd Lawrence: Wat anders is aan de ATM-ruimte, is dat het voor NFC en sommige van de oudere machines mogelijk een hardware-oplossing kan worden, wat kostbaar is voor ATM-operators om daar uit te putten en te implementeren ... en het voegt niet zoveel meer toe voordeel.

Wat we hebben geprobeerd te doen [QR-codemodel] maakt gebruik van alles wat er al is dat al heel goed werkt en gewoon onze functie invoegen die mensen met deze kaartloze omgeving verbindt.

Carol Specogna: er moet een netwerk in de VS zijn van deze [retail] geldautomaten die deelnemen om daar waarde te hebben voor de consument, en we moeten beginnen met de ATM-kant. We zijn begonnen met PAI omdat we uitgaan naar financiële instellingen en proberen hen te overtuigen [om ze aan boord te krijgen] dat is echt een zware verkoop. Maar om nu naar de financiële instellingen te kunnen lopen en te zeggen: "Hé, we hebben er al 10.000, we hebben er 25.000 in gebruik voor het einde van 2017" - dat is behoorlijk krachtig.


Wat vindt u van het groeiend volume met P2P-transacties en -beloningen?

Richard Witkowski: vandaag, als je in Polen bent en een Nikon-camera koopt, krijg je een korting ... je keuzes wanneer je online naar het kortingsformulier gaat, geven je bankrekeningnummer en je routeringsnummer en we stoppen het geld je account [of] geef ons je mobiele telefoonnummer en we sturen een sms-bericht om die korting onmiddellijk te krijgen [aan een geldautomaat]. Negenennegentig procent van de mensen kiest de mobiele telefoon. ...

We hebben een model waarbij we de persoon die het contante geld in rekening brengt, een bestellingsvergoeding in rekening brengen en dat delen we terug met de pinautomaathouders. Dit gaat allemaal over incrementele inkomsten voor u uit transacties die u nog niet eerder hebt gezien.